Ρεπορτάζ/Άκρη Ελασσόνας: Με κέφι και χορό το 12ο αντάμωμα Μπισιρτσιωτών

Με κέφι, χορό και υπό τους ήχους του κλαρίνου διεξήχθη για ακόμα μια χρονιά το ετήσιο αντάμωμα κατοίκων και αποδήμων στην Άκρη Ελασσόνας.
Ειδικότερα το βράδυ της Παρασκευής 16 Αυγούστου Μπισιρτσιώτες συγγενείς και φίλοι αντάμωσαν στην πλατεία του χωριού, με το άλωτε "αλώνι του Γκαντάρα" να σφύζει από ζωή. Εκεί το σκηνικό διαμόρφωναν μπεράτια, συρτά στα τρία, τσάμικα και καγκέλια, ακόμα και ζεϊμπέκικα, με το πλήθος των παρισταμένων να γίνεται μια μεγάλη παρέα. Εξάλλου η περισσότεροι από κάποια πλευρά συγγενεύουν μεταξύ τους.
Κι αν δεν υπήρχε απαρτία αναφορικά με τους απόδημους Μπισιρτσιώτες, το βέβαιο είναι ότι οι απόντες ήταν νοητικά και συναισθηματικά παρόντες στην γενέτειρα των προγόνων τους. Σχετικά με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς, την επιμέλεια του είχε η ορχήστρα των Τρικαλινών Ανδρέα Ζυγογιάννη στο κλαρίνο και Λίτσας Μπρέλλα και Λάμπρου Μιαρίτη στο τραγούδι. 
Μάλιστα το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι πρωίας,
ενώ δεν έλειψαν και εικόνες από τα πάλαι ποτέ "σκυλάδικα" με ορισμένους μερακλήδες να ανάβουν μέχρι και... φωτιά στην πίστα!
Φυσικά από τους πρωταγωνιστές και οι εθελοντές Ακριώτες, οι οποίοι προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια στο έργο του ΜΕΣ Άκρης για την άρτια διοργάνωση του ανταμώματος.
Ακόμα την επόμενη μέρα, το απόγευμα του Σαββάτου 17 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρουσίαση παραδοσιακών φαγητών και εδεσμάτων από τις γυναίκες του χωριού,
ενώ από την εκδήλωση δεν έλειψαν τα παραδοσιακά Θεσσαλομακεδονικά ακούσματα.
Με την τελευταία εκδήλωση ολοκληρώθηκε για ακόμα μια χρονιά η σειρά εκδηλώσεων του ΜΕΣ Άκρης, με τους παριστάμενους Μπισιρτσιώτες να δίνουν υπόσχεση για την επόμενη αντάμωση τους. Ευχή όλων των του χρόνου να ανταμώσουν περισσότεροι και με κατά το δυνατόν λιγότερες απώλειες.





Σχόλια