Ρεπορτάζ: Σημαντικό πρόβλημα με τα αδέσποτα σε χωριά της Θεσσαλονίκης

Κι όμως η Νεοχωρούδα δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού το οξυμένο πρόβλημα των αδέσποτων σε χωριά και περιαστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης εγκυμονεί κινδύνους για κατοίκους και περαστικούς, καθώς αυτά έχουν δημιουργήσει αγέλες.

Συγκεκριμένα στην δυτική εσχατιά του νόμου Θεσσαλονίκης και το χωριό Ακροπόταμος αδέσποτα σκυλιά, πέντε το σύνολο, έχουν σχηματίσει αγέλη. Την κατάσταση αυτή ωστόσο οξύνει το γεγονός ότι η εν λόγω αγέλη έχει πλέον κατέβει στο κέντρο του χωριού, από τις παρυφές του οποίου βρισκόταν τα κατά το παρελθόν. Όπως ανέφεραν off the record κάτοικοι του χωριού, πολίτες από άλλες περιοχές μεταβαίνουν συχνά εκεί προκειμένου να εγκαταλείψουν τα "ζώα συντροφιάς" που πλέον δεν χρειάζονται, ενώ παρά το γεγονός ότι έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί, παρόλα αυτά δεν έχει υπάρξει κάποια λύση. Παράλληλα με τα αδέσποτα, δεν λείπουν από αυτό σε άλλα σημεία του χωριού ούτε τα αδέσποτα-δεσποζόμενα, καθώς αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες που παρά το γεγονός ότι διαθέτουν μεγαλόσωμους σκύλους, επιλέγουν να τους έχουν σε ανοιχτές αυλές, συχνά ακόμα και λυτούς. 

Ακόμα το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και στον μεγαλύτερο πληθυσμιακά Άγιο Αθανάσιο. Εκεί μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, νεαρός διανομέας εντύπων, ο Στέφανος, δέχθηκε επίθεση την ώρα της εργασίας του, από δύο σκυλιά που βγήκαν από αυλή σπιτιού, πλησιάζοντας τον ένα από μπροστά και ένα από πίσω. Το αποτέλεσμα ήταν το ένα να τον δαγκώσει χαμηλά στο πόδι. Μάλιστα σύμφωνα με την περιγραφή του το μεγαλύτερο από τα δύο και αυτό που τον δάγκωσε φαίνεται πως βρισκόταν μέσα στην αυλή και βγήκε ακούγοντας τα γαυγίσματα του άλλου. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι σύμφωνα με όσα καταγγέλλει μια κυρία φερόμενη ως ιδιοκτήτρια των ζώων, αν και εμφανίστηκε έπειτα από το συμβάν, ωστόσο παρέμενε σιωπηλή χωρίς να παρέμβει. Στην συνέχεια, αφού τα σκύλα αποχώρησαν, ο νεαρός μετέβη στο κέντρο υγείας Διαβατών, όπου και του χορηγήθηκε αντιτετανικό εμβόλιο. Τα εν λόγω σκυλιά διακρίνονται στο βίντεο που ακολουθεί:

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως, παρά το πρόσφατο τραγικό συμβάν με τον θανάσιμο τραυματισμό γυναίκας από επίθεση σκύλων, σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή της Νεοχωρούδας αλλά και στον γειτονικό Πεντάλοφο περιπλανόνται ακόμα και σήμερα, σε κεντρικούς δρόμους μεγαλόσωμοι αδέσποτοι σκύλοι.

Πηγή:seleo.gr

Σχόλια