Ρεπορτάζ: Το λαχείο της αγάπης έρχεται από τους δρόμους της Σαλονίκης!

 “Λαχείο είναι η ζωή σ αυτή την κοινωνία άλλους γεμίζει με καημό κι άλλους με ευτυχία” τραγούδησε ο Στρατός Διονυσίου περιγράφοντας την ελπίδα που προσφέρει στον λαό η αγορά ενός λαχείου.

Κομιστές αυτής της ελπίδας μεταξύ και άλλων είναι οι πλανόδιοι λαχειοπώλες. Ένα από τα “επαγγέλματα του δρόμου” που συχνά αγνοούνται σε μια εποχή αποξένωσης λόγω των ρυθμών της καθημερινότητας. Ερχόμενοι από το παρελθόν σε μια περίοδο έπειτα από αλλεπάλληλες κρίσεις, προσφέρουν ιδιαίτερα στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα την ελπίδα για την καλυτέρευση της ζωής τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο Θεσσαλονικιός λαχειοπώλης, ο κ. Αναστάσης ο οποίος την τελευταία δεκαετία πουλάει τα λαχεία του κατά κύριο λόγο στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα ασχολείται σε ερασιτεχνικό επίπεδο και με την μουσική. Συνδυάζοντας αυτές τις δύο ιδιότητες του προχώρησε στην σύνθεση ενός τραγουδιού με τίτλο “Το λαχείο της αγάπης”. Μέσα από τους στίχους αυτού επιχειρεί να αναδείξει την ανάγκη που έχει ο κόσμος να ελπίζει για την βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου. Μια ελπίδα που τους προσφέρει απλόχερα μέσω των λαχείων που τους καλεί να αγοράσουν. Το τραγούδι είναι διαθέσιμο για ακρόαση στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube.

Πηγή: seleo.gr




Σχόλια