Ρεπορτάζ: Τούρτες και λουλούδια έχουν την τιμητική τους σήμερα, Άγιου Δημητρίου

Ο Άγιος Δημήτριος είναι ο Πολιούχος Άγιος της Θεσσαλονίκης και μαζί του στις 26 γιορτάζουν και πολλοί Θεσσαλονικείς ή μη φέρουν το όνομα του, με άνθη και γλυκά να έχουν την τιμητική τους.

Συνεπώς γίνεται αντιληπτό η σημερινή μέρα αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους ανθοπωλεία και ζαχαροπλαστεία. Κατά πόσο είναι όμως έτσι η πραγματικότητα στην αγορά της πόλης φέτος;

Για να απαντηθεί το εν ερώτημα, απευθυνθήκαμε στους ίδιους τους καταστηματάρχες. “Ε ναι βέβαια είναι μεγάλη γιορτή σήμερα, ναι, ναι αρκετά, γλύκα περνούν και κεράσματα και τούρτες, περισσότερο παστές διαλέγουν.” είπε η κ. Κατερίνα που εργάζεται σε ζαχαροπλαστείο της Παναγίας Φανερωμένης. Αλλά και η κ. Άννα υπεύθυνη ανθοπωλείου στο κέντρο της Νεάπολης, η οποία στάθηκε περισσότερο στην προσέλευση του κόσμου “Είναι τετραήμερο που φεύγει κόσμος και καλά κάνει για εμένα, σήμερα είχαμε και την βροχούλα το πρωί, νορμάλ τα συνηθισμένα όπως κάθε χρόνο”, ενώ ως προς το τι επιλέγουν για δώρο οι πελάτες της είπε “Κοιτάξτε σε εμένα έρχονται για λουλούδια κάτι συγκεκριμένο δεν υπάρχει, άλλος παίρνει ανθοδέσμη άλλος παίρνει γλάστρα…”. Για υποτονική κίνηση τέλος έκανε λόγο και ο υπεύθυνος ζαχαροπλαστείου στην Νεάπολη κ. Γιώργος Κασάμπαλης “Λίγα πράγματα μέχρι στιγμής…” για να το αιτιολογήσει “Που οφείλεται αυτό, στο ότι δεν έχουν λεφτά ή ότι πήγαν στα χωριά τους!”

Εν κατακλείδι αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την μέτρια, σε καθημερινά επίπεδα, κίνηση στην εορταστικού τύπου αγορά της πόλης και με δεδομένη την σταδιακή βελτίωση του καιρού, τα καφέ και τα καταστήματα εστίασης ήταν γεμάτα από κόσμο. Αυτή η εικόνα πιθανόν να εξηγεί και την μέτρια κατά τους καταστηματάρχες αγοραστική κίνηση αφού ενδεχομένως κάποιοι από τους εορτάζοντες να επέλεξαν να κεράσουν τους οικείους τους εκτός σπιτιού.


Πηγή: seleo.gr


Σχόλια