Άρθρο γνώμης: Ελλάδα (δεν;) είναι μόνο η Αθήνα!

Αρκετές είναι πλέον το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ειδήσεις που αφορούν σε θανάτους συμπατριωτών μας ανά την επικράτεια. Οπωσδήποτε πρόκειται για ειδήσεις που προκαλούν θλίψη αλλά και οργή. Τόσο σε όσους τις παρακολουθούν, οσο κυρίως σε όσους ζουν στις αντίστοιχες περιοχές. Συνέβησαν σε περιοχές της Ελληνικής περιφέρειας. Επομένως όπως λέει και η λαϊκή σοφία, "σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, πάβει να είναι σύμπτωση", με το εύλογο συμπέρασμα να είναι η αναγνώριση της ύπαρξης ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας, αυτό της συστηματικής παραμέλησης, πλέον της περιφέρειας, αφού η επαρχία έχει ήδη πεθάνει και όπου δεν έχει πεθάνει ακόμα αργοπεθαίνει. Αυτό σε συνδυασμό με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας αλλά και εκείνο της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης, μοιραία οδηγούν την Ελλάδα οριστικά σε παρακμή.

Όλες τους έχουν ένα κοινό. Πρόκειται για την καθημερινή επιβεβαίωση του "πάμε και όπου βγει" του Ελληνικού (Αθηνοκεντρικού) κράτους.  

Μάλιστα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αυτά τα ζητήματα δεν φαίνεται να απασχολούν τους επίδοξους κυβερνήτες της χώρας. Αντίθετα η προεκλογική και όχι μονό, κομματική αντιπαράθεση κινείται στην λογική "άσπρο - μαύρο" μεταξύ των δύο αντιπάλων επίδοξων κυβερνητικών παρατάξεων. Αρνητική μάλιστα είναι και η συμβολή προς αυτή την κατεύθυνση αρκετών αν όχι όλων των Μ.Μ.Ε., καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κομματικού "χρωματισμού" τους, συχνά παραβιάζοντας ακόμα και την δημοσιογραφική δεοντολογία, λασπολογόντας σε βάρος των αντιπάλων κομμάτων. Όπως γίνεται αντιληπτό, επικρατεί αδιαφορία για τα πραγματικά μεγάλα ζητήματα της χώρας και η μικροπολιτική (κομματική) αντιπαράθεση καταλαβαίνει την μερίδα του λέοντος στην δημόσιο διάλογο.

Το αποτέλεσμα: Η χώρα σε παρακμή και το κόμμα στην κορυφή!

Το πολιτικό σύστημα της χώρας συνολικά και ιδιαίτερα τα εν δυνάμει κυβερνώντα κόμματα, ωφείλει να κατανοήσει ότι το σημαντικότερο ζήτημα της χώρας δεν είναι απλά η οικονομική επιβίωση της αλλά η ανάπτυξη κατά ισομερή τρόπο στο σύνολο της επικράτειας της, ως ανεξάρτητο και ισχυρό κράτος. Για να συμβεί αυτό είναι απαραίτητη η ύπαρξη των ίδιων υποδομών και δυνατοτήτων σε κάθε γεωγραφική περιοχή της σε συνδυασμό με στοχευμένες κινήσεις για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, παρέχοντας τόσο κίνητρα για την δημιουργία νέων οικογενειών, όσο και κίνητρα επαναπατρισμού του απόδημου Ελληνισμού. Να πάψει επιτέλους το συγκεντρωτικό Αθηνοκεντρικό κράτος να αναπτύσσεται με τις δυνάμεις (ανθρώπους) της υπόλοιπης χώρας σε βάρος της υπόλοιπης χώρας!

Σχόλια