Φωτορεπορτάζ: Στης Άρτας το γιοφύρι!

*Το παρόν φωτορεπορτάζ δημοσιεύτηκε για λογαριασμό το Greek Humans.

                                            

Στην όχθη του ποταμού Άραχθου, στην Ήπειρο είναι χτισμένη η πόλη της Άρτας, ταυτισμένη με το σήμα κατατεθέν της, το ιστορικό και συνδεδεμένο με τραγούδια και θρύλους, «γεφύρι της Άρτας».

       Η Άρτα με πληθυσμό 21.895 είναι η δεύτερη σε πληθυσμό στην Ήπειρο πίσω από τα Ιωάννινα. Έχει πλούσια ιστορία που εκκινεί από τα αρχαία χρόνια, την Βυζαντινή περίοδο, την περίοδο της Τουρκοκρατίας και φτάνει μέχρι σήμερα, ώπου είναι μια «ήσυχη» μεγαλούπολη, που ζωοδοτείται από τους φοιτητές των Πανεπιστημιακών τμημάτων τα οποία εδρεύουν εκεί. Συγκεκριμένα στην πόλη βρίσκονται, το Τμήμα Γεωπονίας, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

    Μερικά από τα πολλά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος που μπορεί να συναντήσει εκεί κάποιος, είναι, φυσικά το φημισμένο γεφύρι της Άρτας οι  Βυζαντινοί Ι.Ν. της Παναγίας της Παρηγορήτριας, ο της Αγίας Θεοδώρας καθώς και ο πύργος με το Οθωμανικό ρολόι της πόλης. Ακόμα ένα από αυτά είναι το κάστρο της Άρτας εντός του οποίου αν παρευρεθεί κανείς με συννεφιασμένο καιρό ίσως αισθανθεί ότι βρίσκεται σε Βρετανικό τοπίο. Ενώ φυσικά άχαστη είναι και μια βόλτα στο παραλίμνιο πάρκο της πόλης, ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές ώρες.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Σχόλια